محل تبلیغات شما

بسیاری از اطلاعات عوام مردم دنیا (عوام به معنی عامه مردم و نه به معنی افراد بی سواد) از اسلام در تمامی کره خاکی  و مخصوصاً در غرب که بر خلاف علم و تکنولوژی روز، به علم دین به طور کامل نرسیده اند، ناقص و بدون مطالعه جوانب مختلف این دین الهی است.

در درون کشورهای اسلامی و جهان اسلام از جمله کشورهای عرب و به ظاهر مسلمان و تا حدی در داخل کشور جمهوری اسلامی ایران (که به عقیده نگارنده نه در حد تکامل اما بیش از سایر کشورهای دیگر در جهان مفهوم دین و معنای اسلام درک شده است)، توسط عده ای انشالله معدود عموماً مفهوم دقیق و کامل اسلام، تنها با اسناد به برخی ظواهر و مناسک و نه عمق اسلام و مفاهیم والای آن، مورد قضاوت غلط قرار گرفته است.

اطلاع کامل از اسلام نه تنها به معنی یک دین آسمانی بلکه به معنی یک تمدن کامل که پاسخ گوی تمامی سوالات مربوط به دنیا و فراتر از دنیا برای یک فرد مسلمان و حتی غیر مسلمان است، از چند طریق ممکن است:

کتاب آسمانی این دین کامل، قرآن کریم، احادیث و روایت های نقل شده از پیامبر اسلام (ص) و امامان معصوم شامل حضرت علی (ع) و دوازده امام تحت عنوان اهل بیت عصمت و ظهارت و در نهایت کتب افراد متخصص در حوزه دین که از زمان اوج و گسترش این دین از 1400 سال پیش تا کنون موجود و مکتوب در اختیار همگان هست.

بعد از مراجعه و مطالعه ولو بخشی از این منابع، حق قضاوت در حد عقل خواننده در مورد اسلام تا حدی ایجاد خواهد شد. تاکید کنیم که قضاوت در مورد دین اسلام تنها بر اساس بعضی ظواهر و حتی بعضی افراد که به طور کامل نماینده اسلام نیستند، ممکن است پژوهشگر غیر مسلمان را دچار برداشت اشتباه از ماهیت دین اسلام گرداند.  حتی قضاوت با استناد به اخلاق و رفتار افرادی که به عنوان پژوهشگران حوزه دین بوده و حتی به مرحله اجتهاد نیز رسیده اند با توجه به معصوم نبودن این افراد، ممکن است، اگر پژوهشگر را به اشتباه نیاندازد، حداقل به طور کامل و جامع در مطالعه دین اسلام راهنمایی نکند.

دقت کنیم که اسلام با استناد به حدیثی از حضرت محمد (ص) دین اخلاق است (انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق) و آنچه بعد از اعلام پیامبری توسط حضرت محمد (ص)، باعث ایمان بیشتر مردم به این دین در دوره صدر اسلام و در زمانی کم بود، نه تنها قرآن که بیشتر از آن مشاهده اخلاق و رفتار یک فرد مسلمان واقعی بود؛ که مردم آن زمان در پیامبر اسلام (ص) نمود آن را در حد اعلا می دیدند. نگارنده به عنوان یک معتقد به مذهب شیعه، اعتقاد دارد که پیامبر اسلام (ص) و تمامی اهل بیت ایشان از هرگونه گناه و هر گونه گرد و خاک و آلودگی از ابتدا تا انتهای عمر مبارکشان معصوم بوده اند. لذا، قضاوت اکنون ما از اسلام و فرد مسلمان، اگر فقط بر مبنای اخلاق و رفتار انسان های دیگر ولو در حد اجتهاد در فقه باشد، یک قضاوت صد در صد درست (بدلیل معصوم نبودن ایشان) نخواهد بود.

اسلام در لغت به معنی تسلیم اراده خداوند است. وارد بحث فلسفی یا عرفانی که چگونه می توان در عین داشتن اختیار کامل به عنوان یک مخلوق دارای اختیار، تسلیم اراده خداوند بود، نمی شویم؛ اما با مراجعه به منابع دینی شامل کتاب خدا،  سنت نبی، اجماع قول معصومین و استفاده از عقل خودمان، مکشوف می گردد که تمامی ابزار برای یک زندگی کامل در هر دوی این دنیا و آن دنیا در هر زمانی از تاریخ بشر، از زمان معرفی اسلام و مذهب شیعه به طور کامل در اختیار همگان هست.

به طور کلی، طبق کلام آقای محمد تقی علامه جعفری، دو تمدن در تاریخ بشر قابل شمارش است. یک مورد تمدن بیزانس یا روم شرقی و دیگری تمدن اسلامی. تمدن اسلامی از زمان اوج، تقریبا بیش از نصفی از کشورهای شناخته شده تا آن زمان را در نوردید. به طور بسیار جالبی، مردم ایران و فرهنگ غنی چندین هزار ساله کشور ایران نیز به سرعت این دین را پذیرفت و تا اکنون در خود حفظ کرد. چرا که مطالب و دستوران آن را مطابق با اخلاق و وجدان درونی انسان می دانست. مفاهیم این دین حق بود و مفاهیم مرتبط با اخلاقیات و وجدان انسانی به طور کامل و در این دین در حد اعلا موجود بوده و هست. در واقع، کمتر انسان روشنی است که بعد از اطلاع از تمامی جوانب این دین، با وجدان پاک به قضاوت نشسته و تاب و توان مخالفت با آن را بدلیل تطابق کامل با وجدان انسانی و اخلاقیات که در صفحه دل تمای انسانها از بدو تولد نهاده شده است، داشته باشد.

هر انسانی روی کره خاکی، اگر بدون قضاوت های بی مورد، به قرآن به عنوان کتاب آسمانی این دین مراجعه کند، بر صدق این تعالیم صحه خواهد گذاشت. حتی قرآن پیروان ادیان قبلی نظیر یهودیت و مسیحیت را نیز با عنوان "مسلمان" خطاب می کند و تاکید می کند که با ارائه تعالیمی کامل تر تحت عنوان اسلام توسط پامبر خاتم حضرت محمد (ص)، اگر به دین دیگری ملحق شوید، در واضع ضرر می کنید چرا که چون که صد آید، نود هم قطعا نزد شما هست. لذا، اگر با دیدی منصفانه به دین اسلام نگریسته شود، کامل ترین دستورات یک زندگی ایده آل با اهدافی والا که همانا طی مسیر کمال به سوی خدا و جلوه گاه صفات الهی بودن است، در این دین نهفته است.

توجه کنیم که "چیست دین؟ برخواستن از روی خاک، تا که آگه گردد از خود جان پاک" (مولانا). هدف این آگهی در کلام مولانای عارف، در واقع این واقعیت است که ما تنها برخواسته از خاک نباید باشیم. ما تنها نتیجه یک تقسیم سلولی با ترکیب اسپرم های مرد و زن که نتیجتا این اسپرم ها نیز از موارد غذایی و در منشا از خاک آمده اند نباید باشم. در واقع منِ خاکی هر انسانی، ولو در سن سی سالگی یا پنجاه سالگی هم باشد، به تنهایی و اگر به دید مادی به آن بنگریم، تنها تبلور جسم و تقسیم سلولی است. در بدو تولد، شعالی از روح خدا در آن دمیده و خود خداوند منتظر تولد اصلی ما در طول زندگی مان در دنیا است. تولد اصلی و واقعی و تولد دوم ما، زمانی رخ می دهد که به حضور خدا در زندگی خود ولو در حد عقل خودمان واقف شویم. در واقع، با دستیابی به معرفت خداست که دین دار می شویم و از زمانی که به این معرفت دست یابیم که ورای عالم ماده و ورای خور و خواب و خشم و شهوت، یک حساب کتاب اعلا از عالم ملکوت نیز در این دنیا جاری و ساری است، ما دین دار به حساب می آییم. در همین راستا، کامل ترین و دقیق ترین نوع دین، که تمامی پرسش های قابل پرسیدن برای انسان را پاسخ می دهد، اسلام است.

بهتر است اسلام را با تعداد معدودی از افرادی که در ظاهر نماینده این دین هستند، قضاوت نکنیم و بدانیم که اتفاقا عمل تنها به ظواهر دین و بدون اعتقاد به روح دین، از طرف خود خداوند مزمت شده است و از افرادی که تنها به ظواهر دین  پرداخته و به روح آن توجهی نکنند و از این ظواهر به نیت های شوم سو استفاده کنند با عنوان حقیقت کفر یاد شده است.

نه تنها علم دین، در مورد هر علم دیگری که برای انسان بدست آید نیز اگر انسان اخلاقیات را در خود پرورش نداده باشد، اگر وجدان را بیدار نکرده باشد، آن علم به عنوان یک حجاب بزرگ عمل خواهد کرد؛ که در پشت آن امکان عمل به هر کار نادرستی وجود خواهد داشت. افرادی که تنها ظاهر دین را گرفته اند نیز در واقع اگر درون را نساخته باشند، این ظاهر دین به صورت یک لباسی از ریا عمل می کند و به عنوان یک حجاب برای اعمال و به فعلیت رساندن نیات شوم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

توجه کنیم که بسیاری از کشور های غیر مسلمان که به پیشرفت های علمی و تکنولوژی در دنیای امروز دست یافته اند، در حد همین پیشرفت درزندگی دنیایی نیز، ولو اینکه نامی از اسلام در میان نباشد، در روزمرگی و کار و زندگی خود در واقع به دستورات اسلام عمل کرده اند. دستوراتی مبنی بر نظم در کارها، صداقت در کار، توجه به حق و نا حق، کسب حلال، عمل به اخلاقیات و احترام به انسان ها و دوری از ظلم و رعایت عدالت. کشورهای پیشرفته، در زندگی رفاهی و دنیایی خود در همین دنیا، در واقع نتایج عمل به دستورات اسلام را می بینند، ولو اینکه نام خود را مسلمان ندانند و ولو ینکه اصلا از مفاهیم اسلام آگاهی نداشته باشند.

در کشور خود ما ایران، نظام حاکم تحت عنوان نظام جمهوری اسلامی ایران، خدا را شکر می کنیم که کلام خدا و حضرت محمد (ص) و دستورات ائمه اطهار همچنان در میان عوام مردم و بسیاری از مسئولین امر جاری و ساری است. هنوز هم صدق کلام و گفتار و عمل در میان پیروان اهل بیت (ع) در این کشور موجود است و خدا را شکر می کنیم که مسئولان کشور نیز بیشترین ایشان همچنان معتقد به اسلام و معتقد به دستورات اسلام در پیشرفت مملکت هستند و خدا را شکر می کنیم که اگر چه کم لطفی و غفلت در بعضی مسئولان وجود دارد و در تمام دنیا اینچنین است، اما همچنان با لطف خدا این کشور در مسیر پیشرفت و تعالی است.

با وجود اخبار پراکنی های زیاد و گرد و خاک های فراوانی که غرب و در راس آن کشورهای استعماری مانند امریکا و انگلیس بر علیه جمهوری اسلامی ایران روا داشته اند، همچنان این کشور با نور خدا و با نور حق و اهل بیت (ع) و با کمک مسئولان خدوم و جوانان بیدار، در مسیر پیشرفت در تمامی ابعاد و مسیر پیروزی حق علیه باطل است.

چاپ شده در مجله اینترنتی بیست ستون:

https://www.bistsotoon.com/p/اسلام-و-نظام-اسلامی

بباز سونامی! نقدی به بهانه نمایش سینمایی فیلم "سونامی"

تفاوت های زنان و مردان از نظر طرز فکر

هشداری برای مسئولین

اسلام ,دین ,یک ,کامل ,های ,خدا ,این دین ,به طور ,در حد ,کنیم که ,اسلام و ,تسلیم اراده خداوند ,جمهوری اسلامی ایران

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها